مانور‌های HSE

ساخت وبلاگ

مانور‌های مقابله با بحران: مانورها مجموعه تمرین‌هایی هستند که هدف‌شان ارتقای سطح آمادگی در جامعه است. شاید به جرأت بتوان گفت پس از تمرین‌های نظامی مانور‌های رویایی با شرایط اضطراری ناشی از بلایای طبیعی و حوادث انسان‌ساز فراگیرترین نوع تمرین‌ها برای آمادگی در جهان به شمار می‌آید.تمرین‌های مقابله با بلایای طبیعی به انواع توجیهی، میدانی، دورمیزی، عملکردی و مقیاس کامل تقسیم می‌شود. مانورها به ارزیابی عملکرد و نیز برآورد کیفی منابع می‌پردازند و معیاری برای سنجش اجرایی بودن و عملکرد برنامه مدیریت بحران می‌باشند.

انواع مانور عبارت اند از:

1- مانور توجیهی: شامل جلسات توجیهی و یا شبیه‌سازی‌های بسیار کوچک یک یا چند عمل مشخص

2- مانور دورمیزی: یک سناریو مطرح می‌شود تا افراد شرکت‌کننده بر اساس برنامه راه‌حلها را ارایه می‌دهند ولی نه زمان‌بندی و نه مکان واقعه شبیه‌سازی نمی‌شود.

3- مانور عملیاتی: یک سناریو بر اساس زمان‌بندی شبیه‌سازی‌شده مطرح می‌شود و افراد شرکت‌کننده موظفند با رعایت برنامه و زمان‌بندی دستوراتی صادر کنند، اما از نظر فیزیکی واقعه شبیه‌سازی نمی‌شود و دستورات به عمل تبدیل نمی‌شوند.

4-مانور با مقیاس واقعی: سعی بر این است که تمام ابعاد یک بحران شبیه‌سازی شود و عملیات نیز به صورت فیزیکی در محل انجام می‌شود. بسته به امکانات، میزان شباهت به شرایط واقعی ممکن است متفاوت باشد.از میان انواع تمرینات ذکر شده، به نظر می‌رسد انواع میدانی و مقیاس کامل برای ارزیابی آموزش‌های همگانی ارایه شده درباره مقولات مرتبط با بلایای طبیعی و بررسی وضعیت مشارکت مردمی مناسب‌تر باشند.

اهداف مانورارزیابی عملکرد برنامه‌های عملیاتی برخی از اجزای طرح جامع مدیریت بحران، مشاهده و ارزیابی نحوه استفاده از تجهیزات فیزیکی، تقویت سیاست‌ها و روش‌های‌ عملیاتی تعیین شده، آزمایش میزان آمادگی و هماهنگی بین سازمان‌های مسؤول و نیز برآورد کیفی و کمی منابع از جمله اهداف برگزای این مانور می‌باشد.

پس می‌توان اهداف کلی مانور را به صورت زیر بیان نمود:

ایجاد آمادگی بیشتر برای مقابله با بلایای طبیعی و کنترل آنها

مشخص نمودن نقاط ضعف برنامه‌ریزی‌های ارایه شده بهبود بخشیدن به هماهنگی بین سازمانهای مسؤول روشن نمودن نقش‌ها و مسؤولیت‌ها

اطمینان یافتن ازقابلیت‌های اجرایی طرح آزمایش نمودن طرح‌ها و نظام‌های مدیریت بحران در شرایط واقعی استحکام بخشیدن همکاری بین سازمانهای مدیریت شهری، سازمانهای دولتی ومنابع بخش خصوصی و شهروندان نشان دادن کاربرد سیستم جامع مدیریت بحران درشهر

آزمایش مقدماتی عملکرد محدود برخی از سازمان‌های مدیریت بحران شهری

مسؤول مدیریت بحران شهر تهران در مناطق مشاهده

نحوه استفاده از تجهیزات فیزیکی تقویت سیاست‌ها و روش‌های عملیاتی تعیین شده برای سازمان‌های مسؤول برآورد کیفی و کمی منابع ساختار مانورهای مدیریت بحران

ساختار مورد استفاده در مدیریت بحران و مانورهای آن ، سامانه فرماندهی حادثه (ICS) است که سازمان‌های مسؤول و ستادهای مدیریت بحران مناطق 21گانه تهران با استفاده از برنامه‌های عملیاتی، آن را پیاده می‌نمایند. این ساختار بر اساس اصول پایه‌ای بنا نهاده شده است که از طرفی موجب اطمینان یافتن از به کارگیری مؤثر منابع و از سویی کاستن از اختلالات در سیاست¬گزاری‌ها و عملیات سازمان‌های پاسخ‌گو می‌گردد. این اصول بایستی برای هر نوع بحران و هر سطحی در تمام سازمان‌‌های مسؤول به کار گرفته شوند.

آئین نامه حفاظتی صنایع چوب...
ما را در سایت آئین نامه حفاظتی صنایع چوب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : zanjan-hse بازدید : 59 تاريخ : يکشنبه 15 مرداد 1402 ساعت: 13:00